Toimisto
Me olemme suunnittelijakaksikko muotoilija ja sisustusarkkitehti Jussi Laine ja arkkitehti Maria Klemetti Laine. Perustimme NEMO arkkitehdit Oy:n alustaksi monen mittakaavan suunnittelutyölle. Työskentelemme arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen rajapinnoilla. Meille on tärkeää, ettemme rajaa osaamistamme ja kiinnostustamme vain yhteen suunnittelun osa-alueeseen. Haluamme luoda kokonaisuuksia. Latinan sana 'nemo' on suomeksi 'ei kukaan'. Se pakottaa meidät asemoimaan itsemme uudelleen jokaisen suunnittelutehtävän kohdalla. Suunnittelemme kalusteita ja objekteja, konsepteja, rakennuksia ja kaupunkiympäristöä mittakaavasta riippumatta. Työmme keskiössä on aina ihminen, mittakaava on tarkasteluetäisyys. Uskomme vahvasti monialaiseen yhteistyöhön kaikessa suunnittelussa, koska on mahdotonta olla kaiken asiantuntija. Suunnitteluprosessi on monen tekijän summa. Haluamme tehdä tiivistä yhteistyötä tutkijoiden ja käsityöläisten kanssa oppien toinen toisiltamme.
Arvot
Rumaan tottuu, kauniiseen ei koskaan. Haluamme suunnitella sellaista ympäristöä, jolla on merkitystä. Kauneus on meille arvo itsessään, kauneudella on väliä. Kaunis ympäristö kestää aikaa ja sitä vaalitaan. Me kannamme vastuumme myös tulevien sukupolvien elinympäristöstä. Kauneus ei ole meille pelkkää pintaa vaan kauniimpaa huomista meille kaikille. Suunnittelutyö on meille vuoropuhelua ajan ja paikan kanssa. Jo olemassa olevilla kaupungeilla, rakennuksilla, materiaaleilla ja työtavoilla on tarinansa ja syynsä olla olemassa. Historiallinen konteksti on aina syytä tuntea ja tunnistaa. Aika kerrostuu ympärillämme fyysisinä kerrostumina. Unelmamme on suunnitella rakennuksia, tiloja, objekteja ja tunnelmia tähän ajalliseen jatkumoon niin, että ne luovat siihen uuden merkityksellisen kerroksen, jolla on merkitystä myös tulevaisuudessa. Pyrimme pitämään suunnittelemiemme kohteiden kestävän myös ekologisesti. Käytämme suunnittelussamme mielellämme vanhoja hyviksi havaittuja menetelmiä ja rakenteita, kuten massiivirakenteita tiilestä, puusta tai savesta. Aina ei kannata rakentaa uutta. Vanhan korjaus tai käyttötarkoituksen muutos voi olla ympäristö- ja ilmastoystävällisempi tapa toimia.
Palvelut
Suunnittelemme mieluiten luonnonmateriaaleista niille ominaisimmilla tavoilla. Pyrimme rakenteissa yksinkertaisuuteen ja selkeyteen. Hyvällä suunnittelulla voimme vaikuttaa tulevaisuuteen ja siihen, että tämä maailma säilyy jälkipolvillekin kauniina. Suunnittelemme rakennuksia, kalusteita, valaisimia, konsepteja, tiloja ja elämyksiä. Mikäli mahdollinen työ on suurempi kuin resurssimme, meillä on luotettava yhteistyökumppaneiden verkosto, jonka avulla voimme varmistaa työn laadun kaikissa hankkeissamme. Jokainen asiakas on meille tärkeä. Yhdessä tekemällä ja keskustelemalla lopputuloksesta tulee paras mahdollinen. Uskomme tiiviiseen ja luottamukselliseen vuorovaikutukseen tilaajan ja suunnittelijan välillä.
2020 © NEMO arkkitehdit Oy
Tehtaankatu 13 B 29
00140, Helsinki
Seuraa meitä:
nemo@nemoarkkitehdit.fi
puh. 050 308 4152
Tiedustele: