Fasetti

Näyteikkuna laatuhuonekaluille.
mikä
showroom ja myymälä
missä
Bulevardi, Helsinki
milloin
2023
laajuus
asiakas
Fasetti Oy
valmistaja
yhteistyössä
valokuvat
Christian Jakowleff
Suunnittelimme suomalaiselle kaluste- ja valisinvalmistaja Fasetille uuden myymälän ja showroomin sisustuksen keskelle Helsinkiä yhdessä Fasetin taitavan tiimin ja suunnittelija Päivi Helanderin kanssa.
Tilasuunnittelun lisäksi pohdimme samalla suunnitteluryhmällä myymälän profiilia sekä ideoimme ja etsimme hienon joukon yhteistyökumppaneita ja tuotteita kokonaisvaltaisen konseptimyymälän tarpeisiin.
Fasetti Bulevardin tilan edellinen käyttäjä oli pankki. Tilassa oli kymmenen äänieristettyä neuvottelutilaa ja pari pankkiholvia, joiden väliseiniä ja alakattoja purkamalla tiloja avattiin avariksi kadunvarren myymäläsaleiksi ja pihan puolen intiimeiksi huoneiksi.
Uuden myymälätilan suunnittelu on ollut alun perin arkkitehti Sigurd Frosteruksen suunnitteleman kivijalkamyymälätilan riisumista viime vuosien ja vuosikymmenten erilaisista kerrostumista. Lopulta saimme esiin pitkälti alkuperäisen tilajaon ja huoneiden muodostamat tilasarjat. Tilasarjoille syvyyttä tuovat Cover Storyn kauniit maalisävyt, joilla loimme näyttämöitä vaihtuville esillepanoille. Koko myymälän sydän on turkulaisen Kaolin artesaanilaatoilla verhoiltu koboltinsininen myymälätiski. Kuvat: Christian Jakowleff

Arkisto