Villa Rantakataja

Huvila luonnon keskellä.
mikä
huvila piharakennuksineen (rakenteilla)
missä
Etelä-Suomi
milloin
2023
laajuus
huvila 100 m2, pihasauna 20 m2
asiakas
yksityinen
valmistaja
yhteistyössä
Honkatalot Oy, Hampton Oy, HandyHand Oy
valokuvat
NEMO arkkitehdit Oy
Villa Rantakataja on ympäri vuoden käytettävä vapaa-ajan asunto. Suunnitelma sisältää asuinrakennuksen, talousrakennuksen, rantasaunan sekä pihan. Asuinrakennus on metsäisessä rinteessä ja sen eteläinen oleskelupiha liittyy talon terassiin. Pihan suuntaan talo on matala, jonka pitkät räystäät suojaavat terassia ja sisätiloja auringolta.
Talon oleskelutiloista avautuu näkymä järvelle kuin oravan pesästä. Talon luonne syntyy katosta, jonka harja on diagonaali suorakulmaiseen taloon nähden ja nousee koilliskulmaan kahden kerroksen korkeuteen muodostaen parven ja pienen tornimaisen nurkkauksen, josta on järvinäköala.
Kaikki kiintokalusteet on suunniteltu rakennukseen ja sen asukkaiden tarpeisiin. Tuvan sydän on takkakokonaisuus, johon liittyy porras, kenkien ja halkojen säilytys, penkki sekä etätyöpiste. Parvella on tilaa nukkumiseen ja haaveiluun.
Rantasauna koostuu kahdesta massiivihirsirakenteisesta yksiköstä: löylyhuoneesta ja saunakamarista. Saunakamari toimii pukeutumistilana sekä rauhallisena kesäkamari, josta on näköala järvelle. Rantasaunassa on viherkatto, joka maastoutuu asuinrakennuksesta katsottuna hyvin ympäristöönsä. Talon rakentamisesta vesikattoon saakka vastasi Honkatalot Oy, muut rakennustyöt ja sisätyöt Hampton Oy, kiintokalusteet Handyhand.

Arkisto